martes, 27 de noviembre de 2012

MANIFEST 28N



Entenem que l'ensenyament té com a objectiu primordial contribuir a la cohesió social i garantir la igualtat d'oportunitats. El sistema educatiu ha d’atendre a la diversitat i ha de treballar per compensar les diferències (socials, econòmiques, de provinença o de gènere) i per donar a tothom les mateixes oportunitats.
Per garantir això l'educació ha de ser pública, laica, gratuïta i de qualitat.
Mentrestant l'Estat Espanyol és a la coa de la inversió en educació dins el context europeu, i les Illes Balears encapçalen la llista de les comunitats de l'estat amb més abandonament escolar i amb un índex de fracàs escolar més alt. I tot i així, els nostres governants han optat per retallar encara més la inversió en educació.
És per avançar cap a una educació pública i de qualitat que exigim al Govern de les Illes Balears que:
1- Aturi totes les retallades que s’han fet fins ara i les que es tenen projectades en tots els àmbits que afecten el sistema educatiu arreu del territori (despeses de funcionament, infraestructures, personal docent i no docent, programes de reutilització de llibres,…)
2- Augmenti la inversió en educació pública, amb l’objectiu d’arribar al 7% del PIB, tal com recomanen els organismes internacionals, ajustant les inversions i els recursos destinats als centres públics a les necessitats socials i educatives concretes.
3- Fomenti la col·laboració de la Comunitat Educativa amb les administracions, es consulti i es defineixin les línies d’actuació de forma conjunta, abans de prendre qualsevol mesura de calat.
4- Posi en funcionament i/o recuperi iniciatives públiques de reforç a l’alumnat, tant en horari lectiu com no lectiu, (programes de suport a la immersió lingüística, programes EXIT, PROA...) i de suport a les entitats (de forma especial a les AMIPAS) que es fan càrrec de gestionar els serveis complementaris com el servei de menjador i el d'escola matinera.
5- Garanteixi una ràtio docents/alumnat i alumnat/aula adequada en tots els centres docents per fer possible una atenció de qualitat a totes les necessitats educatives de l‘alumnat.
6-Promogui una educació inclusiva i no segregadora en tots els àmbits, fent valer la llengua catalana com a llengua vehicular i com a eina d'integració.
7- Mantingui i creï places gratuïtes suficients en centres de gestió pública a l’etapa educativa de l’educació infantil de primer cicle (0-3) per garantir l’accés de tothom a aquests serveis.
8- Defensi la Universitat Pública gratuïta i de qualitat, que garanteixi l’accés a tota lasocietat i que faciliti la mobilitat amb unes dotacions de beques ajustades a les necessitats reals, conseqüència de la nostra insularitat.
9- Asseguri una gestió pública, democràtica, participativa i directa als centres educatius públics.
10.- Aposti per una educació en valors encaminada a la formació de ciutadans i ciutadanes autònoms, crítics i solidaris que superi una exclusiva concepció productiva i mercantilitzada de l’ensenyament.
La voluntat de millorar i avançar en la millor gestió de l’educació a les Illes Balears fa que ens adrecem a tota la comunitat educativa i a la resta de la societat civil de les Illes perquè s’impliquin en la defensa d’un millor model d’ensenyament públic.

PROGRAMA 28N


PROGRAMA D’ACTES


19:00 h BENVINGUDA I PRESENTACIÓ

19 A 20 h TALLERS I PENJADA DE CARTELLS
PROJECCIÓ DE “LA CABINA”

20:00 h MINUT DE SILENCI AL HALL

20:01 h BATUCADA

20: 30 h INICI DE L’ASSEMBLEA DE LA COMUNITAT EDUCATIVA.

21:30 h SOPAR

22:00 -23:30 TALLERS

23:30 h CLOENDA





lunes, 26 de noviembre de 2012

ASAMBLEA 28N


APIMA IES PUIG DE SA FONT
Son Servera





L’APIMA de l’IES PUIG DE SA FONT convida a tota la comunitat educativa (pares, mares, claustre de professors, alumnes/as, serveis no docents) a la
II ASSEMBLEA EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA, que tindrà lloc el proper dia 28 de novembre a l’IES PUIG DE SA FONT a les 19:00.

Ordre del dia:

1- Benvinguda i presentació de l’assemblea.
2- Constitució de la pròpia assemblea de la comunitat educativa del centre.
3- Exposició de la situació actual i previsions pel 2013, (passat-present-futur).
4- Torn obert de paraules sobre els diferents punts de vista de la situació.
5- Lectura del manifest.
6- Propostes d’actuació, adhesions a manifests, campanyes.
7- Tancament de l’assemblea i acomiadament.


Important:

- Es recomana dur alguna cosa, senzilla, per a un sopar en comunitat.
- Per favor, tots els que puguin, que vinguin amb una camiseta de color verd.
- Que cada assistent dugui una espelma.
- Els menors que no vinguin acompanyats pels seus pares, hauran de dur una autorització que poden descarregar-se de la pàgina web del centre.

Des de l’associació de pares i mares animam a tota la comunitat a participar, es molt important l’assistència de tots, us esperam el dia 28 de novembre a l’IES PUIG DE SA FONT.

Per més informació podeu consultar la pàgina web del centre.


Atentament

La Presidenta de l’APIMA de l’IES PUIG DE SA FONT
Dolores Franco



Son Servera 22 de novembre de 2012